Skip to content

Vetkoeling

VETKOELING

De techniek van vetkoeling (ook wel cryolipolyse genoemd) werd begin jaren 90 van de vorige eeuw geboren. Wetenschappers van Harvard University zijn begonnen met het bestuderen van de effecten van lage temperaturen op vetcellen.

Ze ontdekten dat vetcellen afsterven bij een temperatuur die hoger is dan de cellen van de omliggende weefsels.
En wat betekent het voor de patiënt?Dat de technologie effectief en veilig is!

Het voordeel van de procedure is het resultaat op lange termijn (er zijn klinische studies die het behoud van het effect 9 jaar na de procedure bevestigen), de afwezigheid van pijn en de revalidatieperiode. Na het onderzoek beveelt de arts de patiënt het vereiste aantal procedures aan en kiest hij de grootte van de applicator.

Hoe wordt de procedure uitgevoerd?

De behandeling duurt vanaf 30 minuten. De vetplooi wordt vacuüm in de applicatorkom gezogen en de weefsels worden tijdens de procedure gekoeld door koelpanelen.
Na de procedure verwijdert de arts de applicator en herstelt de bloedcirculatie met een massage.

Roodheid, blauwe plekken, verminderde gevoeligheid, roodheid, jeuk zijn normale effecten na de behandeling. Zonder enige behandeling zal het binnen enkele dagen – 3 weken verdwijnen.

Na de procedure leidt de patiënt een normaal leven en binnen 1-3 maanden na de procedure kunt u het uiteindelijke effect zien. Voor 1 procedure sterft ongeveer 15-30% van de vetcellen van de behandelde vouw.

Het verloop van de behandeling is individueel. Het interval tussen de procedures is 1 maand.

Welke problemen kunnen we oplossen met vetkoeling?

Contra-indicaties voor de procedure:

Voorbereiding vóór de procedure is niet vereist. Lichte maaltijden minimaal een uur voor de behandeling.

Na vetkoeling wordt aanbevolen om gezond te eten, natuurlijk water 1,5 liter per dag te drinken, actief te zijn, het behandelgebied vanaf de tweede dag na de behandeling te masseren en sauna en warm bad gedurende 2 weken te vermijden. Verbeter je lichaam zonder operatie, zonder speciaal dieet en zonder pijn