Skip to content

Plasma pen

Plasma pen

De Plasma pen is een apparaat om de huid te verstrakken zonder te snijden in de huid. Behandelingen met de Plasma pen geeft een heel mooi resultaat aan de huid.

Wat kan de Plasma pen behandelen?

Voordelen van het behandelde gebied:

Hoe gaat een behandeling?

Voor de behandeling begint wordt er een verdovende zalf op het behandelgebied aangebracht. Dit moet ongeveer 30 minuten inwerken. De behandeling wordt uitgevoerd met een cosmetisch apparaat, waarvan de punt van de Plasma pen vlak boven de huid wordt gehouden.

Plasma is een geïoniseerd gas dat bestaat uit elektronen en ionen, gevormd door een spanningsverschil tussen de Plasma Pen en de huid. Als je dicht genoeg met de Plasma Pen boven de huid komt, ontlaadt het dmv een micro vonkje op het huidoppervlak. Dit is een heel klein, maar precies stipje in de opperhuid. De huid rond het stipje trekt samen en het weefsel krimpt waardoor het wordt strak getrokken. Op deze manier behandel je het boven- en onderooglid, dit noemt men ook wel Soft Ooglift.

Hoeveel plasma pen behandelingen mag ik ondergaan?

Een plasma behandeling is veilig. Daarom kunt u deze zo vaak als u wilt ondergaan, met een tussenpozen van 10 tot 12 weken.

Ongeveer 12 weken is het eindresultaat te zien, de huid heeft dan elastine en collageen aangemaakt.

Het resultaat blijft bij een normaal leefpatroon ongeveer 1,5 tot 2 jaar zichtbaar.

Na de behandeling heeft u bruine puntjes op het behandelde gebied, dit blijft 5 tot 7 dagen zitten. Dit zijn korstjes, ze vallen er vanzelf af. Dus niet peuteren of pulken aan de korstjes. Er kan een lichte zwelling van het behandelde gebied ontstaan.
Als het behandelde gebied rond de ogen is, kan tijdelijk tranende ogen ontstaan.
2 weken geen sauna of bezoek aan het zwembad. 1-3 maanden niet in de zon, ook niet onder de zonnebank. Ook al gebruik je een SPF 50. Niet doen.1 week niet sporten.

Nazorg :

Als ondersteuning van het resultaat is het belangrijk dat de huid goed wordt verzorgd. U kunt hiervoor bij mij verzorgende producten aanschaffen .
Het is belangrijk dat uw huid niet wordt blootgesteld aan zonlicht. Het zonlicht waaronder UV-straling kan pigmentvlekjes veroorzaken.

Contra-indicaties: